Nettmøte med venner

Det fins mange applikasjoner og nettjenester som kobler sammen brukere med videoforbindelse. Her er noen eksempler som kan benyttes når brukere ikke har anledning til å møtes vanlig:

Smilende jente bruker tegnspråk på nettbrettet

Applikasjoner for nettmøter kan gi sosial kontakt selv om man ikke kan møtes “på ordentlig”.

  • appear.in er en svært enkel møteapplikasjon som åpnes i nettleseren. Ingen nedlasting trengs. Venner kan møte hverandre i grupper. Det er mulig å lage “rom” som man eier og deler med sine venner. Man kan se hverandre, snakke og “lime” morsomme, digitale klistermerker på skjermen. Venner inviteres til møtet ved å sende lenken til nettmøtet.
    Vi har laget en enkel veileder for appear.in (pdf-dokument på 4 sider).
  • Skype er et kjent system for nettmøter. Nedlasting av en applikasjon er nødvendig.
  • FaceTime Apples løsning for videotelefoni. Brukeren kan føre videosamtaler via WiFi til og fra iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.
  • WhatsApp er en applikasjon for utveksling av meldinger mellom venner og familie. WhatsApp bruker telefonens internettilkobling for å sende meldingene. Med gruppesamtaler kan du dele meldinger, bilder og videoer med mange personer samtidig. Du kan også navngi grupper.

Barna kan ha lyst til å benytte applikasjoner for nettmøter, men de føler at det ikke er så lett å finne noe å snakke om. Vi har laget et lite tipsdokument for å illustrere hva de kan ha med til et nettmøte med venner. Temaene og illustrasjonene kan naturligvis variere for de ulike barn og ungdommer. Slike “tipsplakater” er lett å lage for eksempel i PowerPoint.

Videoer