Spillkonsoller og spill

Det fins mange snille, morsomme, enkle og aktiviserende spill som passer godt for barn og ungdom. Det finnes spill for sang, dans, virtuell sport foran skjermen, pusling og bygging (f.eks. Lego), kjøring, rollespill, spill med fantasifigurer, tall- og romforståelse osv. De vanligste spillkonsollene for videospill er:

Playstation PS4 og kontroll.

Spillkonsoller og tilhørende spill gir muligheter til samspill med andre, spill som stimulerer bevegelse, f.eks. dans, og spill for kreativitet.

  • Xbox One (evt. med bevegelsessensoren Kinect)
  • Nintendo Switch (erstatter Wii som er på vei ut)
  • Sony PlayStation 4 (PS4)

Du kan finne informasjon om spillkonsoller i nettbutikker for hjemmeelektronikk. Det finns også mengder av pent brukte konsoller på bruktmarkeder (her er et eksempelsøk på Finn.no).

Spillene finner du i (nett)butikker som fører spillkonsoller. Spillene er vanligvis aldersmerket. Et stort utvalg av spill og konsoller fins f.eks. på GameStop.

Artikler

Artikler om de forskjellige konsollene fins f.eks. på nettsidene til Barnevakten.

Dataspill kan være både gøy og lærerikt. Det er imidlertid viktig å kjenne til de negative sidene ved dataspill. Det fins rikelig med litteratur om dataspill og spillavhengighet. Her er noen artikler om temaet: